Arriben 53 xiquets ucraïnesos per passar un estiu “en pau” amb famílies valencianes

Els menors provenen de Khàrkiv, Ivànkiv, Irpín i Butxa

Menors d'Ucraïna acomiadant-se de les seues famílies d'acollida el gener de 2023
Menors d'Ucraïna s'acomiaden de les famílies d'acollida el gener del 2023 / À Punt NTC

Un total de 53 xiquets ucraïnesos arriben aquest dissabte a València per passar l’estiu dins d’un programa d’acollida de famílies de la Comunitat Valenciana organitzat per la Fundació Junts per la Vida. Els menors tenen entre 6 i 14 anys i la majoria es quedaran amb famílies que ja coneixen d’altres acolliments en les vacances de Nadal i estiu. Els xiquets provenen de Khàrkiv, Ivànkiv, Irpín i Butxa, zones que estan patint alarmes diàries i viuen amb molt d’estrés per l’amenaça dels míssils, projectils i alarmes. 

"Els menors podran tindre un estiu de pau, il·lusió, jocs, platja, menjar bé i –sobretot– oblidar-se de la situació a Ucraïna", ha afirmat la presidenta de l'ONG, Clara Arnal.

El viatge serà de tres dies, amb autobús des d'Ucraïna, d'on va partir el dimecres 21, i culminarà a València, on les famílies acollidores els estaran esperant. Venen amb quatre monitores i passaran un estiu amb persones que "tenen tot preparat per a aquests dos mesos, escoles d'estiu, tot tipus d'activitats, i també hi haurà activitats organitzades per la Fundació".

La mateixes famílies d'acolliment financen les vacances d'aquests menors, juntament amb la Fundació, i el programa es fa en col·laboració amb el Govern d'Espanya.

També et pot interessar

stats