El Seprona obri investigació i citarà els responsables del castell de focs que ha provocat l'incendi a Teulada

La Guàrdia Civil ha hagut de desallotjar quinze persones que residien en casetes disperses de la zona de manera preventiva. L'incendi ha arrasat 2,5 hectàrees de matoll i pinada

Un castell de focs artificials provoca un incendi forestal a Teulada / À Punt NTC

Diversos veïns han sigut desallotjats durant unes hores a causa d'un incendi provocat per un castell de focs artificials a Teulada (Marina Alta) amb motiu de les festes de Sant Vicent Ferrer. El Seprona ha obert diligències d'investigació i citarà a declarar els responsables del castell de focs.

El succés ha ocorregut minuts abans de les 23 hores i el foc ha tingut tres focus en la zona del cementeri i de l'auditori. El vent i la vegetació han fet que les flames es propaguen ràpidament i n'han dificultat l'extinció, per la qual cosa s'ha hagut d'evacuar preventivament diversos habitatges dispersos.

Segons el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d'Alacant, al lloc han acudit cinc bombes dels bombers i deu efectius dels parcs de Dénia, Benissa i Benidorm, que han aconseguit controlar els diferents focus cap a les 02:16 hores.

L'incendi ha arrasat 2,5 hectàrees de matoll i pinada, així com un cotxe i una casa de ferramentes, en la qual han mort alguns coloms.

No és la primera vegada que un castell de focs d'artifici deriva en un incendi forestal. Ja va passar a Calp (Marina Alta), l'any passat, i a Cullera (Ribera Baixa), el 2014.

Controlat l'incendi industrial a Sollana

I un altre incendi, aquest industrial, que ha cremat cinc naus de l'empresa valenciana Cecotec a Sollana (Ribera Baixa), ja no té flama, però els bombers del Consorci Provincial de València encara no l'han donat per extingit.

La Guàrdia Civil ha iniciat una investigació per a determinar l'origen del foc, que va començar diumenge de vesprada.

També et pot interessar

stats