Un camí per a ciclistes i vianants connectarà el tram XVI del Jardí del Túria i el pont de les Drassanes

La intervenció s’emmarca en les actuacions impulsades amb motiu de la capitalitat verda europea 2024

Màquina treballant en l'assut de la Cassola del Repartiment
Màquina treballant en l'assut de la Cassola del Repartiment / Confederación Hidrogràfica del Xúquer

La junta de govern local de València aprova este divendres una subvenció de la Generalitat d'un milió d'euros que destinarà a finançar l'execució d'un camí per a ciclistes i vianants entre la urbanització existent entre el tram XVI del Jardí del Túria i el pont de les Drassanes, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Esta intervenció, que s'emmarca en les actuacions impulsades a la ciutat amb motiu de la capitalitat verda europea 2024, donarà continuïtat al jardí de l'antic llit del Túria, per la vora dreta del riu existent en el futur parc de desembocadura. Així mateix, connectarà tres zones de la ciutat: Natzaret, les Moreres i el Grau.

L'Ajuntament acceptarà la subvenció i iniciarà un expedient de modificació de crèdit per generació d'ingressos. A més, segons l'acord de la junta de govern local, donarà llum verda a la creació d'un projecte de despeses per al seguiment d'esta ajuda sol·licitada pel regidor de Planificació i Gestió Urbana, Juan Giner.

L’Ajuntament destaca que, amb l'execució d'este camí, compleixen el compromís d'adoptar mesures de sostenibilitat ambiental arreplegades en el Pacte Verd Europeu que es va aprovar el 2020 amb l'objectiu de fer que la Unió Europea siga climàticament neutral el 2050.

També et pot interessar

stats