Un arquitecte i un ecòleg alacantins, entre els premis Princesa de Girona

Moisés Expósito-Alonso estudia com les espècies animals s'adaptaran al canvi climàtic i Daniel Millor treballa en la rehabilitació d'habitatges en barris desfavorits

L’arquitecte Daniel Millor i l’ecòleg Moisés Expósito-Alonso, en imatges d'arxiu
L’arquitecte Daniel Millor i l’ecòleg Moisés Expósito-Alonso, en imatges d'arxiu / Fundació Princesa de Girona

L’arquitecte Daniel Millor i l’ecòleg Moisés Expósito-Alonso, tots dos alacantins, estan entre els premiats per la Fundació Princesa de Girona en la quinzena edició. Les estatuetes les han lliurades este dimecres en una gala que han presidit els reis Felip VI i Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia, a Lloret de Mar.

Estos són els perfils dels dos alacantins distingits, menors de 35 anys i recompensats amb 20.000 euros cadascun pel seu treball, els seus mèrits i la seua exemplaritat:

Moisés Expósito-Alonso (Investigació)

Ecòleg evolutiu, biòleg de plantes i genetista, Expósito-Alonso (Alacant, 1990) ha quedat premiat pels estudis sobre com aplicar la genètica per a comprendre com les espècies animals s'adaptaran al canvi climàtic amb la finalitat de previndre'n l'extinció.

És investigador i professor de biologia del canvi en la Universitat de Califòrnia, a Berkeley, i en l'Institut Mèdic Howard Hughes, tots dos als Estats Units, on lidera un grup d'investigació pioner en la integració de tècniques genètiques inspirades en medicina de precisió.

Daniel Millor (Social)

Coordinador del Programa Asertos desde Quatorze i Arquitectura sin Fronteras, Millor (Alacant, 1990) centra la seua activitat en la regeneració comunitària de barris desfavorits mitjançant la rehabilitació d'habitatges per considerar que la participació veïnal és el motor més gran per al canvi social.

L'arquitecte i activista alacantí ha quedat reconegut per ONU-Hàbitat Mèxic el 2021 i va guanyar el Premi a la Innovació Social de l'Obra Social La Caixa a l'any següent.

També et pot interessar

stats