Un any del rescat del Nuestra Madre Loreto

El pesquer de Santa Pola va rescatar dotze migrants en aigües de Líbia.

VÍDEO | Un any del rescat del Nuestra Madre Loreto

Aquest divendres fa un any del rescat de dotze migrants en alta mar per part d'un pesquer de Santa Pola. Va ser en aigües de Líbia. La travessia del vaixell Nuestra Madre Loreto va estar carregada de solidaritat i d’exemple. 

El pesquer Nuestra Madre Loreto va salpar del port de Santa Pola a l'octubre per a la campanya de la gambeta. En plena nit es trobaren amb un rescat angoixós de dotze migrants que fugien d’un patruller en aigües de Líbia. La tripulació va rescatar els nàufrags i va sol·licitar ajuda per a desembarcar-los en un port segur. Finalment, el 2 de desembre del 2018 va aconseguir atracar a Malta, on van atendre els rescatats, nou adults i dos menors. 

Va ser Pascual Durà, patró del pesquer amb base al port de Santa Pola, i la seua tripulació els que van fer aquest rescat, però la família Durà no era la primera vegada que patia esta situació. Porten ja quasi un centenar de migrants rescatats en alta mar en els seus dos vaixells els últims dotze anys. El 2006, José, pare del patró del Nuestra Madre Loreto, va pujar a un altre dels seus vaixells, el Francisco i Catalina, 51 nàufrags. 

També et pot interessar

stats