Un ampli dispositiu de seguretat vetlarà per evitar incidents la nit de Halloween

Durant aquest cap de setmana hi ha hagut cinc persones apunyalades a València i Paiporta

Un ampli dispositiu de seguretat vetlarà per evitar incidents la nit de Halloween / À Punt NTC

Aquest divendres se celebra Halloween i a la ciutat de València, com en moltes altres, es preveuen massificacions de gent i amplis dispositius de seguretat. El Centre d'Emergències atengué diumenge 8.300 telefonades i va gestionar vora 2.500 incidents, més de 500 per temes de seguretat. 

Durant aquest cap de setmana hi ha hagut cinc persones apunyalades a València i Paiporta, un precedent que obliga a reforçar la vigilància policial. Un d’aquests es va produir la nit del divendres al dissabte en un local d'oci, quan un jove de 27 anys va apunyalar per l'esquena un altre jove. La nit següent, un altre jove de 21 anys va ser apunyalat per un altre xic de 26 anys. A Paiporta un menor de 17 anys va rebre quatre punyalades i continua ingressat a l'Hospital General de València.

L'última tanda d'apunyalaments es va produir la vesprada del diumenge al carrer Xàtiva de València, prop de la plaça de bous. Una brega que es va saldar amb un jove ferit i que després es va traslladar a pocs metres del Muvim, on hi va haver un altre ferit per arma blanca.

Tot apunta que es tracta d'un grup de menors d'edat que acudeixen a aquesta zona els festius i es barallen des de fa tres mesos, tot i que en aquesta ocasió van intervindre navalles. Els joves van escapar de la policia fins als voltants del museu on es va produir el segon incident d'aquest grup que, a hores d'ara, la policia tracta d'identificar.

Per tal d'evitar més incidents aquesta nit de Tots Sants, la primera des de l'inici de la pandèmia sense restriccions, augmentarà el nombre d'efectius policials a la ciutat de València. A més, s’ha establit un dispositiu específic de policia tant uniformada com de paisà, i hi haurà controls a la via pública. 

Aquests controls s'intensificaran tant al centre de la ciutat com en les zones d'oci amb efectius de seguretat ciutadana, de la Unitat de Prevenció i Reacció de la Policia Nacional, grups d'atenció a la ciutadania i grups operatius de resposta.

També et pot interessar

stats