Un agent fora de servei protagonitza un esgarrifós rescat d’un ancià desorientat enmig de l’autovia

El guàrdia civil, que tornava de treballar, va veure l’home en la mitjana amb la intenció de travessar i els vehicles passant a gran velocitat per l'A-23

L'agent socorre l'ancià, que estava enmig de l'autovia

Tornava a casa de treballar quan, en la mitjana de l’autovia es va trobar amb un ancià que intentava travessar la carretera per on passaven els vehicles a gran velocitat. En adonar-se de la situació i veure que el vianant podia acabar atropellat, el guàrdia civil no va dubtar a parar la moto, posar-se el jupetí reflectant i anar al rescat de l’ancià. Afortunadament, la situació va tindre un final feliç i va aconseguir traure’l de l’autovia sa i estalvi.

Els fets van passar dimarts passat. Un agent del subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil de València tornava a casa per l’autovia Mudèjar després de la seua jornada laboral. A l’altura del punt quilomètric 2.000, en sentit cap a Terol, va veure que hi havia un home major en la mitjana, intentant creuar, segons expliquen fonts de la Guàrdia Civil.

L’home tenia intenció de travessar els dos carrils que té l’autovia en eixe punt, que a més també comptava amb un tercer, de desacceleració, per a eixir-se’n de la carretera que uneix Sagunt amb França.

Davant d'esta situació, l’agent fora de servei va parar la moto que conduïa, es va posar el jupetí reflectant i, en travessar els tres carrils de l’autovia, va arribar fins a l’home, que estava “totalment desorientat, desubicat i confós”, segons apunten des de la Guàrdia Civil.

Tot i el seu estat, l’agent va apreciar que podia caminar bé, per tant, i després d’explicar-li que havia arribat fins allà per a ajudar-lo, va aprofitar un buit del trànsit i el va fer eixir de la calçada per on passaven camions i cotxes a gran velocitat, com és propi d’una autovia. Amb ell, l’agent també va traure de l’autovia els objectes personals de l’ancià, donat que li va manifestar al guàrdia civil que eren molt importants per a ells.

L’heroica acció la van seguir un grup de persones que es va detindre en la via de servei de l’autovia i, fins que va arribar l’agent, estaven cridant a l’ancià per convéncer-lo que no travessara l’autovia. Ells van ser els que van enregistrar les imatges que han permés difondre l’arriscat rescat de l’agent fora de servei.

Una vegada situat l’ancià en un lloc segur, allunyat del risc del trànsit, va requerir la presència de dos patrulles de la Guàrdia Civil, les quals van localitzar els familiars de l’home. Una vegada escrit el final feliç del que podia haver sigut una tragèdia, des de la Guàrdia Civil assenyalen que l’actuació del company fora de servei “va evitar un molt probable atropellament amb fatals conseqüències per al vianant”. 

També et pot interessar

stats