Arriben a València els viatgers rescatats del ferri incendiat que feia el trajecte de València a Palma

 La naviliera GNV els ha oferit passar la nit en hotels de la ciutat, a l'espera de poder recuperar dimarts el cotxe i l'equipatge

441 persones han sigut rescatades d'iun ferri incendiat / X: @salvamentogob
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de juliol 2024 - 10:22 Actualitzat: 08 de juliol 2024 - 22:39

Un ferri que cobria el trajecte València-Palma ha patit un incendi esta matinada que ha sigut extingit i no ha deixat cap ferit, segons ha informat el Servei d'Emergències 112 de les Balears. L'embarcació en què viatjaven 350 passatgers i 61 tripulants ha quedat a la deriva a unes 22 milles nàutiques d'Eivissa. Al voltant de les 15 hores han evacuat els passatgers amb destinació al port de València, segons ha confirmat Salvament Marítim i de la companyia que opera el ferri. Els viatgers han passat a un vaixell de la mateixa companyia i a un altre vaixell de càrrega de la companyia MSC, sempre segons les fonts mencionades. Encara no està clar quina serà la destinació final dels passatgers.

El foc s'ha declarat a les 2:30 hores i ha afectat la sala de màquines del Tenacia, de la naviliera GNV. Els bombers del vaixell van controlar el foc durant la nit, però a les 10 hores continuava actiu i tres bombers de la Generalitat de Catalunya s'han desplaçat en helicòpter per a treballar en les tasques d'extinció.

GNV ha comunicat que es va posar en marxa immediatament el protocol de seguretat i es va reunir els viatgers en els punts de trobada establits. Un remolcador i dos naus "salvamar" de Salvament Marítim s'han desplaçat fins al ferri per a iniciar el rescat, juntament amb dos dotacions de bombers de la Generalitat de Catalunya. L'embarcació transporta també turismes i camions i tenia previst partir a les 10:00 hores cap a Barcelona.

El primer grup de 123 passatgers evacuats ha arribat al port de València en el Bridge, de la mateixa companyia, passades les 20:30 hores. S’espera que l'MSC Arica, on viatgen 227 passatgers, 27 tripulants i quatre mascotes, entre al port valencià al voltant de les 22:30 hores. El remolcador Xerea, contractat per l'armador del GNV Tenacia, està ja en les proximitats preparant-se per a iniciar l'operació de remolc. A la zona roman el vaixell de Salvament Marítim per a vetlar per la seguretat de l'operatiu.

Així mateix, una dotació de sis bombers de la Generalitat està a bord del ferri afectat avaluant constantment la situació del vaixell i assegurant-se que l'incendi està controlat i no hi ha nous focus actius.

Als passatgers evacuats que ja han tornat a València i que no poden tornar a casa perquè els vehicles s'han quedat en el vaixell, GNV els ha oferit passar la nit en hotels de la ciutat a l'espera de poder recuperar dimarts el cotxe i l'equipatge. A alguns passatgers els estan arreplegant familiars o afins. El vaixell també és remolcat a València i s’espera que hi arribe este dimarts de matí. 

També et pot interessar

stats