La UMH inventa unes botes robotitzades per a ajudar els cossos d’emergències

Quan estiguen completament desenvolupades, podran ajudar també persones amb mobilitat reduïda

Prototip de botes robotitzades / À Punt NTC

L'Institut de Bioenginyeria de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx ha creat unes botes robotitzades per minimitzar l'esforç per a obtindre un millor rendiment i augmentar la capacitat de treball. Primer, les provaran els membres dels equips d'emergència, però ja pensen en les persones amb mobilitat reduïda. 

Nicolás García, Investigador de l'Institut de Bioenginyeria de la UMH, ha explicat a À Punt NTC que les botes són intel·ligents, i per això permeten assistir el moviment de caminar dels cossos d’emergència que, per motius laborals, necessiten desplaçar-se ràpidament carregant molt de pes. La idea és que l’invent els ajude a reduir la fatiga perquè puguen treballar més descansats durant més hores. 

Per a desenvolupar les botes, han recaptat la informació de l’usuari final d’aquest tipus de sistemes, els bombers, indica la coordinadora d’R+D del centre tecnològic del calcer Inescop, Paqui Arán. Han analitzat qüestions com ara les seues necessitats, el pes que carreguen durant les intervencions i com tenen els peus. De fet, els primers a testar les botes durant les tasques de desenvolupament han sigut els bombers de la Diputació d'Alacant. 

També s’ha tingut en compte els materials utilitzats per a l’exoesquelet perquè siguen resistents al foc i a l’aigua. 

Quan estiguen completament desenvolupats, podrien aplicar-se també a persones amb mobilitat reduïda malalties com el pàrkinson i problemes com ara cames cansades. El prototip continua evolucionant i s'espera que d'ací a un parell d'anys es puga comercialitzar.

També et pot interessar

stats