Les últimes pluges descarreguen més de quaranta litres per metre quadrat a Xelva i Rossell

L'112 CV manté l'alerta groga aquest diumenge i dilluns per risc de pluges i tempestes

Imatge d'arxiu de pluges a València
Imatge d'arxiu de pluja a València / Europa Press

L'episodi de pluges i tempestes d'aquesta cap de setmana ha descarregat en les últimes hores més de 40 l/m² en algunes poblacions de la Comunitat Valenciana. Els municipis on més aigua ha caigut són Xelva (Serrans), amb 49,8 l/m² i Rossell (Baix Maestrat), amb 42,8 l/m².

En altres municipis també s'han comptabilitzat en les últimes hores registres importants, com els 36,4 l/m² a Onda (Plana Baixa); els 29,8 l/m² a la Serra d'en Galceran (Planta Alta), i els 25,2 l/m² a la Vall d’Almonesir (Alt Palància), segons les dades facilitades per l'Associació Valenciana de Meteorologia.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat 112 CV ha ampliat l'alerta groga per risc de pluges i tempestes en tot l'interior de la Comunitat Valenciana per a aquest diumenge i a l'interior de les comarques centrals i del nord per a dilluns.

Els riscos de nivell groc no activen la preemergència, ja que el perill és baix, encara que els béns i la població vulnerable o en zones exposades als fenòmens meteorològics adversos poden patir impactes, ha informat el 112 CV.

De la mateixa manera, l'Agència Estatal de Meteorologia també manté l'avís groc per pluges que acumularan fins a 20 mm en una hora i tempestes amb probable pedragada per a aquest diumenge i dilluns a l'interior de tota la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats