Les últimes evidències científiques conclouen que hi ha aigua a la Lluna
La certesa que a la Lluna hi ha gel reactiva els esforços de la NASA per tal de reprendre les expedicions amb humans.
Durant molts anys s’ha cregut que la Lluna estava seca, però les últimes evidències científiques han conclòs que hi ha aigua gelada al satèl·lit de la Terra. Esta troballa obri noves línies d’investigació espacial i la NASA pensa a reprendre el programa d’exploració humana de la Lluna per primera vegada en mig segle.
La certesa que a la Lluna hi ha gel reactiva els esforços de la NASA per tal de reprendre les expedicions amb humans des que el 1972 la NASA les donara per acabades amb la missió de l’Apollo 17.
El llançament del coet està programat per a 2020 sense tripulació. Poc després s’enviaran vols tripulats que faran la volta a la lluna per primera vegada. S’espera que això siga, probablement, el 2022.
La presència d’aigua congelada al satèl·lit veí suggereix possibilitats, algunes més llunyanes que altres. L’aigua representa el suport de la vida i a més d’utilitzar-la com a recurs, se’n podria treure oxigen, i inclús hipotèticament podria aprofitar-se com a combustible per a coets.
Però no serà una tasca senzilla, ja que l’aigua congelada es escassa i es troba de manera molt dispersa a les zones d’ombra dels cràters dels dos pols, on la temperatura no passa dels 120 grau per davall de zero on no hi arriba la llum solar.