Últim dia per a sol·licitar plaça dins del cos de mestres de la Comunitat Valenciana

El pròxim curs hi haurà 21.867 places, 3.823 més que el curs anterior

Fotografia de les oposicions de docents en la Comunitat Valenciana
Fotografia de les oposicions de docents a la Comunitat Valenciana / Europa Press

El termini per a realitzar la petició de plaça en el cos de mestres de la Comunitat Valenciana finalitza aquest dimecres, 9 d’agost, a les 12:00 hores, després d’una ampliació del període de sol·licituds, segons confirma STEPV. Precisament divendres 4 d’agost, la Conselleria d’Educació va publicar per segona vegada el llistat provisional de vacants, després d’haver publicat una primera adjudicació amb errades.

L’adjudicació d’inici de curs per al professorat reingressat, el provisional, en pràctiques i l'interí per al curs 2023-2024 compta amb 21.867 places, de les quals 7.349 són per al cos de mestres i altres 14.518 per a la secundària i la resta de cossos (sectors singulars d’FP, ensenyaments artístics i Escoles Oficials d’Idiomes). En són 3.823 més que en el curs anterior.

Per províncies, hi haurà 10.817 places a Alacant, 3.393 a Castelló i 7.657 a València. Entre el cos de mestres i el cos de secundària, s’ofereixen 2.889 places catalogades en anglés (13%), altres 1.024 places d’itinerants (4,6%) i fins a 793 en temps parcial (3,6%). “Aquest increment es deu, fonamentalment, a les noves plantilles signades recentment per l’Intersindical STEPV amb el govern del Botànic abans del canvi de govern”, assegura el sindicat.

Abans d’aquestes places, es van adjudicar les del professorat desplaçat i suprimit, així com les comissions de serveis. L’adjudicació de la resta de professorat estava prevista per al dilluns 7 d’agost, termini que finalment no s’ha complit, “un retard considerable respecte a altres cursos”, segons ha criticat en un comunicat el sindicat.

“Algunes errades s’han mantingut en l’adjudicació definitiva, amb la qual cosa tenen difícil solució”, segons denuncien. Totes les adjudicacions de juliol han patit un retard per part de la Conselleria, “que no té cap justificació, fet que hauria de fer repensar a l’administració els terminis de les adjudicacions”, han conclòs.

També et pot interessar

stats