Més de 19.000 persones comencen les oposicions de secundària, FP, música i escoles d'idiomes

Aquesta és una convocatòria extraordinària de 1.602 places de professor per a estabilitzar els llocs de treball interins

Opositors en un examen
Opositors en un examen / À Punt NTC

Més de 19.000 persones estan convocades a la Comunitat Valenciana a les oposicions per a les 1.602 places de professor de secundària, formació professional, música i escoles d'idiomes. Aquesta és una convocatòria extraordinària per a estabilitzar els llocs de treball interins.

Les proves s'han iniciat aquest dilluns, a les huit i mitja del matí. En total, s'han presentat més de 19.200 persones. Això són dotze persones per cada plaça.

Entre les especialitats més demandades trobem orientació, hoteleria i turisme, educació física, i biologia i geologia. En orientació, per exemple, es presenten 47 persones per cada plaça.

En compliment de la llei, també es reserva un 10% dels llocs de treball per a persones amb una discapacitat, compatible amb la faena, igual o superior al 33%.

I no és l'únic procés selectiu en educació. En paral·lel avancen les oposicions per al professorat d'infantil i primària del 2024.

La Generalitat i els sindicats comencen aquests dies les negociacions. Ixen a convocatòria 1.695 places de torn lliure, amb 154 places reservades per a promoció interna a un cos docent superior.

També et pot interessar

stats