L'UJI no detecta casos d'assetjament sexual al campus, però remet a la Fiscalia 29 denúncies anònimes

Fa un mes, la universitat va aparéixer amb cartells a les parets que acusaven diversos professors d’assetjament. 

Imatge d'arxiu d'un cartell que s'ha penjat a la Universitat Jaume I
Imatge d'arxiu d'un cartell penjat a la Universitat Jaume I / À Punt NTC

La Universitat Jaume I ha acordat traslladar a la Fiscalia de Castelló tota la informació sobre denúncies anònimes per presumptes actes d'assetjament sexual al campus, després de fer una investigació interna i evidenciar que no hi ha cap cas en l'actualitat i per a eliminar així qualsevol mínima sospita sobre la institució.

A través d'un comunicat l’UJI assenyala que s'entén que el Ministeri Públic és la instància que permet a les víctimes defensar els seus drets i a les persones a les quals s'acusa de la comissió d'aquests actes que puguen exercir el dret de defensa.

Per això, la Universitat ha decidit enviar a la Fiscalia els 29 escrits anònims que van arribar al Vicerectorat d'Igualtat i a la Unitat d'Igualtat, juntament amb la relació d'accions fetes al campus, les acusacions anònimes contra professorat de l'UJI i d'encobriment per part de la Universitat i la difusió a través de xarxes socials i mitjans de comunicació.

Així, segons apunta l’UJI, les actuacions no evidencien l'existència de cap comportament irregular en l'actualitat, i ha assegurat que l'anonimat de les denúncies ha impedit que fins ara s'haja pogut activar el procediment formal previst en el protocol contra els supòsits d'assetjament.

D'aquesta manera, la institució acadèmica considera que ha esgotat totes les actuacions administratives de la seua competència i que té l'obligació legal de posar en coneixement de la Fiscalia la informació de què disposa en aquests moments per a estudiar-la.

També et pot interessar

stats