L’UJI apareix emparedada amb cartells que acusen diversos professors d’assetjament sexual

La universitat ha explicat en un comunicat que no s'ha enregistrat cap denúncia a través dels serveis oficials.

Imatge d'arxiu d'un cartell que s'ha penjat a la Universitat Jaume I
Imatge d'arxiu d'un cartell que s'ha penjat a la Universitat Jaume I / Subversives Castelló

La Universitat Jaume I de Castelló ha aparegut empaperada amb cartells en què s’acusa de presumpte assetjament sexual de professors a diferents alumnes i de falta d'acció del centre.

Els cartells han estat penjats durant unes hores en diverses zones del campus però s'han retirat aquest dijous. En aquests es poden llegir frases com “em va dir quin cos mes bonic tenia”, “quan el vaig denunciar va al·legar que estava necessitada de carinyo” o “s’asseia sempre al costat de les xiques”.

El col·lectiu feminista Subversives, que ha donat a conéixer els fets, ha exigit l’actuació immediata de la universitat. Asseguren que les víctimes han fet les denúncies amb noms i cognoms davant els serveis específics de l'UJI sense obtindre'n cap resposta.

Pel que fa a la universitat, l’UJI ha explicat en un comunicat que fins ara no s'ha enregistrat cap denúncia a través dels serveis oficials i que no pot encetar cap procediment amb una denúncia anònima. D’aquesta manera, insten les possibles víctimes a usar el pertinent protocol per denunciar aquests casos, una petició que també han fet des del Consell de l’Estudiantat.

També et pot interessar

stats