La UGT demana que el comerç tanque el 19 de març perquè tothom puga gaudir de les Falles

Han presentat un escrit a 16 municipis demanant que canvien aquest festiu d’obertura comercial per un altre festiu local

La UGT demana que el comerç tanque el 19 de març perquè tothom puga gaudir de les Falles / À Punt NTC
Amparo Martín
26 de gener 2022 - 16:45

Enguany el 19 de març és dissabte. L'Observatori del Comerç de la Comunitat Valenciana va aprovar el mes de novembre que fora un dia festiu amb obertura comercial, a excepció de la ciutat de València, però ara el sindicat UGT sol·licita que els comerços no òbriguen perquè les plantilles puguen gaudir de les Falles.

Com que és una iniciativa que afecta els comerços de més de 300 metres quadrats i cada ajuntament ha de valorar de manera individual, la UGT ha enviat carta als consistoris de municipis amb centres comercials instant que aquest dia tanquen els comerços.

Concretament les localitats amb què s’han posat en contacte són Alboraia, Aldaia, Alfafar, Alzira, Carcaixent, Gandia, Massalfassar, Ontinyent, Paterna, Burjassot, Sagunt, Sedaví, Torrent, Xàtiva i Xirivella.

Esteban Ramos, coordinador de comerç de la UGT-PV, explica que, a pesar que la Cambra de Comerç estableix cada any quins són els 11 dies festius d’obertura comercial, els ajuntaments poden canviar alguna de les pròpies festivitats locals per algun d’aquests dies, que és el que ara els demanen perquè tothom puga gaudir de l’últim dia de les Falles.

À Punt NTC ha preguntat a algunes de les persones que es veurien afectades i totes s’han mostrat molt obertes al canvi, sobretot les falleres i els fallers, però l’última paraula la tenen els ajuntaments d’aquests 16 municipis.

També et pot interessar

stats