Festius de 2022: quins seran nacionals i quins de la Comunitat Valenciana?

El calendari laboral de 2022 recull un total de dotze dies festius nacionals (un més que el 2021), dels quals només huit se celebraran de manera conjunta en tot Espanya

Festius nacionals i a la Comunitat Valenciana
Festius nacionals i a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El calendari laboral de 2022 recull un total de dotze dies festius nacionals (un més que el 2021), dels quals només huit se celebraran de manera conjunta en tot Espanya, el mateix nombre que enguany, segons una resolució de la Direcció General de Treball publicada a l'octubre en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

En concret, els huit dies que seran festa en tot Espanya el 2022 són: dissabte 1 de gener (Any Nou), dijous 6 de gener (Epifania del Senyor), divendres 15 d'abril (Divendres Sant), dilluns 15 d'agost (Assumpció), dimecres 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya), dimarts 1 de novembre (Tots Sants), dimarts 6 de desembre (Dia de la Constitució Espanyola) i dijous 8 de desembre (Immaculada Concepció).

En els altres quatre festius —dijous 14 d'abril (Dijous Sant), dilluns 2 de maig (dilluns següent a la Festa del Treball), dilluns 25 de juliol (Apòstol Sant Jaume) i 26 de desembre (dilluns següent a la Nativitat del Senyor)—, les comunitats autònomes poden desplaçar la celebració, i alguna ho ha fet. Per tant, no serà festa en tot Espanya.

Així, respecte als festius substituïbles per decisió de les comunitats, dijous 14 d'abril (Dijous Sant) serà festa en tot Espanya excepte a Catalunya; dilluns 2 de maig (dilluns següent a la Festa del Treball) serà festiu només a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Extremadura i Múrcia; dilluns 25 de juliol (Apòstol Sant Jaume) serà festa a Madrid, Navarra, La Rioja i Galícia (que celebra també el Dia Nacional eixe dilluns), i el 26 de desembre (dilluns següent a la Nativitat del Senyor) serà festa en totes les regions menys a Catalunya, Galícia, País Basc, Comunitat Valenciana i a la ciutat autònoma de Ceuta.

Per últim, als dies festius nacionals sempre cal sumar els festius locals. En total, el 2022 hi haurà 14 festes anuals no recuperables, remunerades i de caràcter obligatori. D'elles, dos les triarà cada ajuntament.

També et pot interessar

stats