Les UCI baixen dels 30 pacients per primera vegada des de mitjan agost

Els ingressos en planta es mantenen estables, amb 114 persones hospitalitzades

Un pacient de Covid-19 és atés en un hospital
Un pacient de Covid-19 és atés en un hospital

Per primera vegada des de mitjan agost, les unitats de cures intensives valencianes baixen dels 30 pacients malalts de coronavirus. La contenció de la pandèmia a la Comunitat Valenciana i la marxa del ritme de vacunació, amb un terç de la població que ha rebut almenys una dosi, han propiciat que la pressió dels hospitals i de les unitats de vigilància intensiva baixen de manera sostinguda en els darrers mesos. 

Hui dia hi ha 29 persones que ocupen un llit a les UCI, tres menys que dilluns passat. Per a trobar una situació similar als hospitals valencians ens hem de remuntar al 14 d’agost, quan hi havia en vigilància intensiva una persona de 24 malaltes de Covid. 

Pel que fa als ingressos en planta, hui dia hi ha 114 malalts, un més que ahir. Són xifres semblants a les de finals del mes de juliol, quan hi havia vora un centenar de persones hospitalitzades als centres sanitaris valencians. 

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dimarts 120 nous contagis de coronavirus en l’últim dia. Són només sis casos més que ahir. Per això la mitjana setmanal es manté estable en 123 positius durant els últims set dies. 

Castelló, sense notificar defuncions des de fa dues setmanes

La cara més negativa la trobem de nou en els registres de defuncions. El departament que dirigeix Ana Barceló ha comunicat quatre noves morts, de les quals una correspón a l’última setmana i la resta als mesos de gener i febrer. Cal destacar que des del 12 de maig la província de Castelló no ha notificat cap defunció. 

També et pot interessar

stats