La meitat dels valencians estan protegits: o tenen una vacuna o ja han passat la Covid-19

Puig fa una crida a la prudència perquè "encara el 50 per cent" no té una protecció contra el virus

Joves en un bar del Mercat de Colón de València, en una imatge d'arxiu
Joves en un bar del Mercat de Colón de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La meitat de la població de la Comunitat Valenciana té "alguna mena de protecció" enfront del virus de la Covid-19, ja siga per haver rebut almenys una dosi de les vacunes (o les dues) o per haver superat la malaltia.

Així ho ha destacat a Alacant el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, qui ha insistit en l'objectiu que el procés de vacunació avance "com més de pressa millor". També ha fet una crida a la prudència perquè "encara el 50 per cent" dels valencians no té una certa protecció contra el virus.

D'aquesta manera, ha apostat per "continuar prudents en l'obertura progressiva" per a, "en l'etapa final arribar a l'estiu en les millors condicions", no tirar per terra "l'esforç extraordinari de tota la societat" contra el coronavirus.

10 setmanes amb menys de 50 casos per cada 100.000 habitants

El cap del Consell ha emfatitzat que la Comunitat Valenciana encara està lluny d'una situació de "immunització total" malgrat que es compleixen "deu setmanes per davall de 50" casos de contagis per cada 100.000 habitants.

"Som la comunitat amb menys incidència durant deu setmanes", ha recalcat Puig, la qual cosa reflecteix que s'ha entrat en "un estadi de consolidació", malgrat la qual cosa ha repetit el missatge que "cal seguir molt prudent" pel fet que hi ha noves variants de la Covid-19. Ha dit que preocupa especialment l'Índia, en un moment en què "encara no hem superat la pandèmia".

Puig ha confiat que la major arribada de vacunes puga accelerar el procés en les pròximes setmanes i aconseguir anar "més de pressa", i ha agraït tant a la patronal empresarial CEV com a les grans signatures que hagen expressat la seua "bona disposició" a emprendre vacunacions massives en els seus centres.

El president preveu que pròximament augmenten els subministraments de diversos laboratoris, entre els quals Janssen. Sobre el personal dels serveis essencials que van rebre una primera dosi de AstraZeneka, ha comentat que seran citats en breu per a la segona injecció ja siga amb aquest laboratori o amb Pfizer, la qual cosa completarà la pauta de vacunació.

També et pot interessar

stats