El consum d'aigua es duplica quan viatgem: de 131 litres al dia a 300

En el càlcul es computa també la despesa indirecta: l'aigua de les piscines, del reg de jardins i de les bugaderies dels hotels

Dos turistes prenen el sol en la terrassa d'un hotel / À Punt NTC

Quan ens n’anem de vacances, gastem més aigua. Els experts calculen que els turistes gasten de mitjana 300 litres diaris d'aigua, més del doble dels 133 litres que gastem a casa.

Però cap turista es dutxa tant ni buida tant la cisterna per a esgotar aquests 300 litres. En el càlcul es computa també la despesa indirecta: l'aigua de les piscines, del reg de jardins, de les bugaderies dels hotels, etcètera.

"El consum d’aigua sempre es dispara, i encara més en un hotel de platja, perquè els turistes es dutxen molt i fa molta calor", explica Massiel García, directora de l’hotel Neptuno de València. Per això, als hotels busquen mesures d'estalvi, com llevar les banyeres. "Les hem substituïdes totes per dutxes, i a més, tenim carxofes en què l’eixida d’aigua és molt reduïda", afig García.

Gestos com reutilitzar la tovallola suposen un estalvi per a la bugaderia. Segons explica Diana Martínez, responsable de l’hotel Sabbia, han afegit cartelleria a les habitacions que recorda als turistes que poden reutilitzar les tovalloles. "I la veritat és que ho fan", declara Martínez.

Una altra opció és renunciar a la neteja diària. Alguns hotels donen la possibilitat de demanar al personal que no netegen l’habitació cada dia. "Cada vegada el turista és més conscient que l’aigua és un bé públic", conclou García. Perquè, al cap i a la fi, cada gota compta.

També et pot interessar

stats