El turista anglés torna a ser el principal client de fora, de la Comunitat Valenciana

El nombre de visitants d'altres països, en general, s’ha incrementat un 35% respecte de l’any anterior 

Una imatge d'una turista, en arxiu
Una imatge d'una turista, en arxiu / Europa Press

El perfil de turista estranger a la Comunitat Valenciana ha tornat a canviar al llarg del 2022. Mentre el 2021, les restriccions sanitàries i la gravetat de la pandèmia van disparar les visites del mercat francés, el 2022 ha tornat a augmentar visitant britànic, que representa un 27,8% del total d’estrangers que han arribat a la Comunitat Valenciana i que tradicionalment ha sigut el principal client estranger de la Comunitat Valenciana. Això sí, el turisme de França s'hi manté i el segueix de prop, amb un 16,6% de presència al nostre territori, segons indiquen les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística.

En general, el nombre de turistes estrangers s’ha incrementat en un 35,4% respecte del 2021, fins a arribar a les 8.092.500 persones en el mes de novembre, una xifra que ens situa com la cinquena autonomia més visitada, per darrere de les Illes Canàries, Catalunya, Andalusia i la Comunitat de Madrid.

En total, la despesa que hi deixa ja supera la d'abans de la pandèmia: 8.901 milions, un 5% més que la registrada el 2019.

També et pot interessar

stats