El turisme internacional i el Bo Viatge impulsen l'ocupació en Setmana Santa

El Consell espera una ocupació superior a la de fa un any gràcies, en part, a les 4.000 reserves de valencians i valencianes fetes a través del programa Bo Viatge

Dos turistes descansen amb les seues maletes a la plaça de la Mare de Déu de València
Dos turistes descansen amb les seues maletes a la plaça de la Mare de Déu de València / Biel Aliño

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat que es preveu una alta ocupació turística durant la Setmana Santa, motivada per la recuperació del turisme internacional i per l'impacte del Bo Viatge impulsat pel Consell.

Colomer ha explicat que s'esperen resultats superiors als registrats l'any passat, ja que "hi ha destins que preveuen una ocupació pràcticament absoluta".

Per als dies festius s'han registrat més de 4.000 reserves en allotjaments turístics de la Comunitat Valenciana gràcies al programa Bo Viatge. El primer període per a gaudir d'aquest programa per a l'edició de 2022 es va iniciar el passat 17 de gener i finalitzarà el 31 de maig. Les comarques del sud acumulen la majoria de reserves, amb més de 2.500 ara per ara.

El secretari autonòmic també ha destacat la recuperació del turisme internacional, "gran assignatura pendent després de la pandèmia". Colomer ha valorat positivament el comportament del principal mercat emissor, el britànic, però també el d'altres com França, Bèlgica, Holanda o Alemanya, que "estan mostrant la seua fidelitat al nostre territori".

Segons l'Aliança per a l'Excel·lència Turística, Exceltur, el sector té "perspectives optimistes" tant per a la Setmana Santa com per a la primavera, perquè el comportament del turisme durant els primers tres mesos d'enguany ha sigut positiu.

Colomer, però, s'ha mostrat caut perquè a l'hora de valorar la temporada turística "hem de fixar-nos també en la desestacionalització i no sols en la temporada de Pasqua o estiu" i també ha emfasitzat la importància de la capacitat de millorar la rendibilitat o la diversificació.

També et pot interessar

stats