Turisme arxiva provisionalment el cas de la guia sense títol de Vilafamés

L’afectada ha cessat l’activitat i ha retirat la publicitat relacionada amb les visites guiades.

L'afectada oferia “serveis propis de l'activitat professional de guia de turisme de forma habitual” i mitjançant preu, en aquest cas, necessitat de donatiu o propina, a Vilafamés.
L'afectada oferia “serveis propis de l'activitat professional de guia de turisme de forma habitual” i mitjançant preu, en aquest cas, necessitat de donatiu o propina, a Vilafamés. / Ajuntament de Vilafamés.

El Servei Territorial de Turisme de Castelló ha arxivat provisionalment les actuacions relacionades amb la veïna de Vilafamés (Plana Alta) per exercir de guia en el municipi sense disposar del títol oficial, ja que aquesta actuació constitueix una infracció molt greu de la Llei 15/2018 de Turisme, Oci i Hospitalitat.

En un escrit de diligències prèvies remés a l'afectada s'assenyalava que s'havia constatat que oferia “serveis propis de l'activitat professional de guia de turisme de forma habitual” i mitjançant preu, en aquest cas, necessitat de donatiu o propina. 

Turisme l’avisava que tenia un termini per a acreditar que disposava de l'habilitació necessària i aportar el carnet professional o, en cas contrari, hauria de cessar “de forma immediata” l'activitat i retirar qualsevol publicitat de les visites guiades mitjançant qualsevol tipus de preu.

En el nou escrit remés a l'afectada, Turisme assegura que, vist el requeriment del cessament de l'activitat i retirada de la publicitat relacionada amb les visites guiades oferides per aquesta veïna, s'han realitzat actuacions per part del servei territorial tendents a aclarir els fets.

Una vegada constatades les mesures correctores adoptades, consistents en la retirada de la publicitat relacionada amb les visites guiades, es procedeix a l'arxiu provisional de les diligències practicades, que es convertirà en definitiu si no apareixen nous fets que justifiquen la realització d'altres actuacions. 

També et pot interessar

stats