Les tronades recorren bona part de la Comunitat Valenciana amb fortes ratxes de vent

Les tempestes deixen més de 60 litres per m² en punts com Requena o Banyeres de Mariola

Tempestes a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 d'agost 2022 - 20:19 Actualitzat: 26 d'agost 2022 - 22:14

Les tronades recorren bona part de la Comunitat Valenciana, especialment la Plana d'Utiel Requena, el Racó d'Ademús, l'Alcoià i l'Horta Sud. Pluges amb intensitat torrencial que a la zona de Requena han deixat 67 litres en una hora a Los Isidros. També pedra a Camporrobles. A Banyeres de Mariola han caigut 65 litres en una hora.

Les tempestes registrades han descarregat de forma molt intensa pluja i pedra, acompanyades d'aparell elèctric i de ratxes de vent que han superat els 110 quilòmetres per hora a l'interior i sud de la província de València.

Les tempestes registrades aquest divendres en diferents punts han deixat més de 40 litres per metre quadrat a Ademús (al Racó d’Ademús) en menys d'una hora. D'aquesta quantitat, 35,2 litres s'han recollit en només mitja hora, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Pedregada a Camporrobles
Pedregada a Camporrobles / AVA-Asaja

Al voltant de les 18:30 hores, l’Aemet ha assenyalat que la tempesta es movia cap al sud. A Caudete de las Fuentes (Requena-Utiel), ha descarregat amb intensitat molt forta i s’han registrat més de 33 litres per metre quadrat en menys d'una hora. 

Fins a les 21 hores, 2358 llamps han impactat dins del territori de la Comunitat Valenciana, 1842 a València, 272 a Alacant i 244 a Castelló. Xàtiva ha registrat ratxes de vent de 111 quilòmetres per hora, Utiel de 89 i Xàbia 76, segons les dades d'AEMET.

La tempesta ha provocat un important descens tèrmic, amb temperatures que han baixat fins als 16,2 graus a Xàtiva, una localitat que en els últims dies rondava els 40 graus de màxima.

Es tracta, segons l'Agència Estatal de Meteorologia del registre més baix de l'estiu en aquesta localitat de La Costera, ja que des del 31 de maig no es registrava una temperatura tan baixa en aquesta localitat de l'interior de València.

L'agència ha agregat que s'han dissipat les tempestes d'Alacant i Castelló. D'altra banda, quant als llamps registrats durant les últimes hores, ha assenyalat que hi ha hagut molta activitat en zones d'interior de l'est de la Península, entre el sud de Terol, l'oest de València i l'est de Castella-la Manxa.

El vent trenca les finestres d'un restaurant al port de Gandia

En el port de Gandia, el vent ha trencat els vidres d'un restaurant al passeig marítim. En el moment del succés n'hi havia persones a l'interior, segons ha assegurat el servei d'Emergències a través de les xarxes socials. La policia portuària i la policia local de Gandia han indicat a la població que es retire de les zones pròximes a la mar.

A Cofrents (Vall d'Aiora) la tempesta ha causat nombrosos danys en la línia elèctrica del municipi. Tècnics d'Iberdrola intervenen en aquests moments mentre els bombers voluntaris del municipi retiren els arbres caiguts.

Afectacions del vent als carrers de Cofrents
Afectacions del vent als carrers de Cofrents / Agustín García

També et pot interessar

stats