Troben un nadó abandonat a la vora d’un camí a Sant Isidre

La criatura està estable en l’hospital d’Oriola i la mare ha ingressat en presó

Rescaten amb vida un nadó que la mare havia abandonat després parir / À Punt NTC

Els agents el van trobar a ple sol, en una vivenda abandonada pròxima a un polígon industrial de Sant Isidre (Baix Segura) i a pesar que sa mare negava haver donat a llum.

Quan els agents van comprovar que el nadó, mig embolicat en mantes, responia a les palpacions, van requerir els serveis sanitaris, els quals li van practicar les primeres atencions i el van traslladar a l’hospital. La criatura, a qui el personal sanitari ha batejat com a Noa, està estable i es recupera a la unitat de nounats de l’hospital d’Oriola. La mare ja ha sigut detinguda per un presumpte delicte d’abandonament de menors.

Quan ens van comunicar que el nadó estava estable, recuperant-se a l’hospital, va ser la nostra alegria més gran Agent que va rescatar la criatura

Els agents que van participar en la intervenció van pensar inicialment que el bebé estava mort. “Quan vam arribar el sol pegava directament sobre la criatura”, recorden, però en tocar-la superficialment, es van adonar que el menut reaccionava a les palpacions i encara tenia el cordó umbilical. Va ser aleshores quan van comprovar les constants vitals i, en veure que estava viu, van demanar atenció sanitària.

“Quan ens van comunicar que el nadó estava estable, recuperant-se a l’hospital de San Bartolomé, va ser la nostra major alegria”, recorden els dos agents que van trobar el menut vora el camí.

El conductor d’un camió va alertar la Guàrdia Civil després de veure un dona que caminava amb les cames tacades de sang i portava al braç unes mantes.

La mare negava haver parit

En desplaçar-se al lloc on els indicava el camioner, els guàrdies civils van trobar una dona, aparentment en bon estat, que es negava a admetre que havia tingut un part i tampoc no volia ser assistida pels sanitaris que es van desplaçar fins al lloc on la van trobar.

Malgrat aquesta versió, els agents van escorcollar els voltants i van localitzar la criatura quieta, entre les mantes i en aparent estat de deshidratació.

La dona, de 39 anys, i presumpta responsable de l’abandó d’aquest xiquet, ja ha ingressat en la presó després de decretar-ho el jutge que instrueix el cas. La Guàrdia Civil ha comunicat els fets a la Fiscalia de Menors, que decidirà el destí del nounat. De moment, està sota la tutela de la Generalitat.

També et pot interessar

stats