Marc, Martina, Enzo... quin és el nom més popular dels nadons a la teua comarca?

El nom més comú entre les nounades és Sofia, i Lucas, el més triat per als xiquets

Sofia i Marc són els noms més comuns per als nadons a la Comunitat Valenciana
Sofia i Lucas són els noms més comuns per als nadons a la Comunitat Valenciana

El portal estadístic de la Generalitat Valenciana ha publicat l'estadística dels noms i cognoms de la població de la Comunitat Valenciana fins a l'últim registre amb data 1 de gener del 2020. Els noms més comuns al nostre territori contrasten amb els que es trien per als nadons que naixen en els últims anys.

Actualment, en el cas de les dones, el nom més comú a la Comunitat Valenciana continua sent Maria/María (2,52%), seguit de María Carmen (2,46%) i Carmen (1,79%). Mentre que en el cas dels homes, el nom més comú és José (2,99%) seguit d'Antonio (2,63%) i Francisco (2,34%).

En canvi, de tots aquests, només Maria apareix en alguna comarca com el més triat per als nadons. Si es considera la població de zero anys, els noms més populars en el cas de les xiquetes són Sofia/Sofía (2,21%), Lucía (1,98%) i Martina (1,92%), mentre que en els xiquets els més freqüents són Lucas (2,02%), Marc (1,94%) i Martín (1,91%). Així, Sofia és el nom més escollit per a xiquetes en els últims quatre anys i Lucas es manté en la primera posició de noms masculins des de fa tres anys.

En els següents mapes es mostren les primeres opcions en cada comarca d'acord amb el padró en data 1 de gener de 2020:

García, Martínez i López, els cognoms més comuns

Quant als cognoms, el més habitual a la Comunitat Valenciana és García (5,68%), seguit per Martínez (5,19%) i López (3,12%). Aquesta circumstància es produeix també a les províncies de Castelló i València, mentre que a Alacant el tercer cognom més comú és Pérez (3,59%). Si es considera l'àmbit comarcal, el cognom més comú en cada una de les comarques està entre García, Martínez o Pérez, excepte als Ports i al Racó d'Ademús on els més comuns són Querol i Blasco respectivament.

També et pot interessar

stats