Troben a la platja del Saler un tauró de 80 quilos en molt mal estat

La Fundació Oceanogràfic va optar per sacrificar-lo tenint en compte les greus ferides que presentava l'animal

Tauró tintorera encallat aquest divendres a la platja del Saler
Tauró tintorera encallat aquest divendres a la platja del Saler / Fundació Oceanogràfic

Un exemplar mascle de tauró tintorera, de 80 quilos de pes i 2,64 metres, i en un estat moribund ha sigut localitzat aquest dissabte a la platja del Saler de València, segons ha informat la Fundació Oceanogràfic.

Un grup de turistes que passejava per la zona va veure a l'animal per la costa i va donar la veu d'alarma a les autoritats, i malgrat els intents de reintroduir-lo a la mar, va quedar encallat diverses vegades.

Després d'activar-se la Xarxa d'Encallaments de la Comunitat Valenciana, a través del telèfon 112, l'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic es va desplaçar a la platja per a estudiar in situ l'animal i prendre mostres per a l'estudi d'aquests taurons blaus.

En vista dels greus signes de malaltia que presentava en la part encefàlica, l'equip de veterinaris va optar per sacrificar-lo, l'opció "més humanitària tant per al seu benestar com per a evitar més patiment en alta mar", assenyalen les mateixes fonts.

Segons els resultats de la necròpsia que l'animal presentava tres ferides al cap ocasionades per peixos espasa i una quarta produïda per l'agulló d'una ratlla.

La tintorera (Prionace glauca) és una espècie estesa en mars i oceans tropicals i temperats, per la qual cosa la seua presència no és inusual a la mar Mediterrània, on està catalogat com "amenaçat" per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).

També et pot interessar

stats