Confirmen el triple assassinat d'una mare i els fills al Prat de Llobregat

Es tracta d'un presumpte cas de violència de gènere i el pare dels menors s’ha suïcidat

Una flor i diversos ciris, a la porta de la vivenda on residia la dona i els dos fills que han mort, recorden les tres víctimes
Una flor i diversos ciris, a la porta de la vivenda on residia la dona i els dos fills que han mort, recorden les tres víctimes / EFE
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 d'abril 2024 - 08:30 Actualitzat: 10 d'abril 2024 - 18:48

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat aquest dimecres de vesprada el triple assassinat d'una mare i els dos fills al Prat de Llobregat (Barcelona) com un presumpte cas de violència de gènere. La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha comunicat que, així, el nombre de dones assassinades per la parella o exparella s'eleva a nou i el de menors d'edat, a set.

El pare dels xiquets s’ha suïcidat i el jutge ha decretat el secret del sumari. Agents dels Mossos d'Esquadra van localitzar els cossos després de constatar que el pare dels xiquets s’havia suïcidat a l’estació de la mateixa localitat. Posteriorment, en dirigir-se al domicili de la dona, van trobar els cossos de les tres víctimes. La mare tenia 42 anys i els dos menors, huit anys.

Des del 2013, un total de 57 menors han sigut assassinats pels pares o les parelles de les mares: alguns d'ells en crims vicaris, com el de Sueca l'any 2022.

El 016, per a demanar ajuda

Les dones que estiguen sota l’amenaça d’una agressió masclista o qui la presencie poden telefonar al 016 per a demanar ajuda. La telefonada és debades, però cal esborrar-la del registre de telefonades. També poden sol·licitar ajuda a través del telèfon 600000016 o a la Policia Nacional (091) i la Guàrdia Civil (062).

En cas de no poder demanar ajuda a través de cap d’aquests mitjans, es pot recórrer a l'aplicació Alertcops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats