Troben mort el senderista de 31 anys desaparegut per la muntanya de Xeraco des de diumenge

El jove va eixir amb un grup a caminar, va parar a descansar perquè es trobava indisposat, i ja no es va saber res més d'ell fins que l'ha trobat el propietari d'un hort a 1,5 quilòmetres de Xeresa

Hort a Xeresa on s'ha trobat el cos sense vida del senderista
Hort a Xeresa on s'ha trobat el cos sense vida del senderista / À Punt

El senderista de 31 anys que es trobava desaparegut des de diumenge passat en el massís del Mondúver, en el terme municipal de Xeraco, ha sigut trobat mort en una zona d'horts, segons han confirmat fonts del Consorci Provincial de Bombers de València. Ha sigut el propietari de l'hort, que no formava part del dispositiu de recerca, qui ha trobat el cadàver i n'ha informat. El cos estava al terme de Xeresa, a 1,5 quilòmetres del poble.

Des d'aquest matí, unes 60 persones treballaven en el dispositiu de recerca del jove senderista, desaparegut des de diumenge passat quan feia una ruta juntament amb un grup d'amics pel massís del Mondúver, a Xeraco.

Al lloc s'havia mobilitzat també personal de comandament i oficials del Consorci Provincial de Bombers que coordinen l'operació des del punt de comandament, el Grup de Rescat en Altura, al qual s'han sumat brigades de Divalterra de la Diputació de València, unitats de bombers forestals i dos helicòpters de rescat, un de la Guàrdia Civil i un altre de la Generalitat.

Pel que sembla, el jove cobria la ruta cap al cim del Mondúver amb sis persones més, van menjar a la zona i van iniciar el descens, en una jornada d'altes temperatures i en la qual el lloc on es trobaven fregava els 40 graus. Segons la versió dels seus acompanyants, el grup es va dispersar i el jove es va trobar indisposat, per la qual cosa va parar a descansar. Les persones que l'acompanyaven van baixar per a pujar-li aigua i ajudar-lo en el descens, però quan van tornar al lloc havia desaparegut.

També et pot interessar

stats