Busquen un senderista perdut per la muntanya de Xeraco des de diumenge

Un ampli dispositiu de cerca amb més de trenta efectius i un helicòpter intenta localitzar l'home, que està sense aigua ni telèfon mòbil

Membres de protecció civil, bombers i Guàrdia Civil treballen en la búsqueda del xic desaparegut / À Punt NTC

Un dispositiu de cerca busca per segon dia consecutiu un senderista perdut a la muntanya de Xeraco (Safor), segons ha informat el servei d'Emergències 112. L'home, veí de València, es diu Jùan Luis i té 31 anys. 

Un bomber i una membre de protecció civil treballen en la búsqueda del desaparegut
Un bomber i una membre de protecció civil treballen en la búsqueda del desaparegut / Cosorci Provincial de Bombers de València

Està en parador desconegut des de la vesprada de diumenge. Més de trenta efectius entre bombers, forces de seguretat i companys seus tracten de localitzar-lo per la zona de la Barcella, que separa Xeraco de Xeresa. Fins a la zona també s'ha mobilitzat un helicòpter de la Generalitat amb un grup de rescat GERA i dues brigades de la Diputació de València. A última hora del matí s'hi ha afegit al dispositiu de recerca la unitat canina de l'associació sense ànim de lucre Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE), una unitat de bombers forestals de la Generalitat i quatre brigades més de la Diputació de València, segons ha informat el 112.

La recerca es considera de màxima prioritat, ja que el senderista està a soles a la muntanya sense aigua ni telèfon mòbil, segons ha explicat a À Punt l'alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell. Al camp de futbol municipal s'ha muntat un lloc de comandament avançat des d'on es coordina l'ampli dispositiu de recerca. Tot apunta que l'home desaparegut es va desorientar mentre caminava per la zona. 

També et pot interessar

stats