Troben mort a la presó el líder de la secta de Vistabella del Maestrat acusat d'abusar d'adults i de menors

L'organització va ser desarticulada el passat març i la jutgessa va enviar a presó tres dels seus presumptes responsables

Entrada a la masia que albergava la secta desarticulada a Vistabella del Maestrat
Entrada a la masia que albergava la secta desarticulada a Vistabella del Maestrat / Europa Press

Els funcionaris del centre penitenciari Castelló 1 han trobat mort a la cel·la durant un recompte d'interns el líder de la secta desarticulada el passat mes de març en una masia de Vistabella del Maestrat, a l'Alcalatén.

La jutgessa va enviar a la presó l'home, de 64 anys, juntament amb altres dos membres del culte, sota l'acusació de sotmetre els adeptes a abusos sexuals i de controlar un patrimoni del qual s'investiga la quantitat i l'origen. En l'operació policial es va detindre nou persones, cinc dones i quatre homes.

La investigació policial apuntava al fet que els membres abusaven de menors i violaven els adults que captaven. En un primer moment es comptabilitzaren dotze víctimes i ara s'investiga la documentació i els ordinadors confiscats per a indagar si gravaven i difonien les agressions. La Generalitat va assumir la tutela de dos menors que vivien en aquest recinte i que quedaren alliberats gràcies a l'actuació policial.

També et pot interessar

stats