Troben en bon estat un nadó segrestat de l’hospital de Basurto

Una dona, que es va fer passar per sanitària, es va emportar el nadó argumentant que li havia de fer unes proves

Alicia és la dona que ha trobat al nadó segrestat a Basurto a la porta del seu pis

El nadó, de només unes poques hores de vida, que una dona havia segrestat de l’hospital de Basurto, a Bilbao, ha sigut localitzat en bon estat cap a les huit i mitja del matí d'aquest dijous, després d'una matinada d'intensa recerca. La dona, que se'l va emportar de manera il·legal, ja ha sigut detinguda.

El menut, a qui s'havia emportat una dona que va entrar vestida de sanitària a l’habitació de l’hospital on estaven la mare i el nadó argumentant que li havia de fer unes proves, ha estat desaparegut unes hores.

Aquest dijous de matí, els agents de l’Ertzaintza l’han trobat sobre una estora, a la porta d’un pis situat en un edifici residencial prop de la plaça del Carmen de Bilbao. Segons fonts d’aquest cos, el menut portava encara la pinça del cordó umbilical i està bé. Hores després, la presumpta autora del segrest, era arrestada al barri de Zorrotza de la capital biscaïna, segons ha confirmat el departament basc de Seguretat.

El nadó havia sigut segrestat a última hora d’aquest dimecres, quan una dona de mitjana edat va entrar a l’habitació del centre hospitalari, amb roba de sanitària, i va dir a la família del xiquet que se l’emportava per a practicar-li una prova de les rutinàries que se’ls fa als acabats de nàixer. Una estona després, la família del xiquet, en veure que passava el temps i ningú tornava el menut a l’habitació, el van reclamar al personal sanitari.

Va ser aleshores quan es va descobrir que el xiquet, que havia nascut dimarts, havia sigut raptat. La policia basca va establir un dispositiu per a localitzar la dona que l'havia tret de l'habitació hospitalària fent-se passar per sanitària, i a la qual havien registrat les càmeres eixint de l’hospital amb una bossa de plàstic en la mà, on es presumia que portava el nadó.

Els agents de l’Ertzaintza van demanar la col·laboració ciutadana per a intentar localitzar el menor i van oferir una detallada descripció de la dona. Poques hores després d'aquesta mobilització, l’ajuda ciutadana ha donat fruits i la policia ha pogut rescatar el nadó que estava sobre l’estora a l'entrada d’un edifici . 

També et pot interessar

stats