Troben en bon estat els tres joves despareguts pel riu Fraile a Bicorb

Els xics, de 18 anys, van emprendre una ruta des dels tolls de matí, però van arribar a un punt on no podien tornar enrere i, en fer-se de nit, es van quedar allà

Els tres tres joves va ser localitzats en un estret on s'havien quedat perquè no podien tornar enrere perquè hi havia una cascada
Els tres tres joves va ser localitzats en un estret on s'havien quedat perquè no podien tornar enrere, ja que hi havia una cascada / Consorci de Bombers de València

Després d’hores d’angoixa, els familiars dels tres joves que van estar durant la jornada de dimarts desapareguts en les muntanyes de la Canal de Navarrés, per la zona del riu Fraile, respiren tranquils. El dispositiu de recerca els ha localitzat vora les dues de la matinada sans i estalvis, encara que amb símptomes d'hipotèrmia, com apunten des del Consorci de Bombers de la província de València.

Els joves, de 18 anys, havien eixit d’excursió dimarts de matí, des dels tolls del riu Fraile a Bicorb, però a les deu de la nit no es tenia notícies d’ells, de manera que es va activar un dispositiu especial de recerca, en el qual van participar equips especialitzats de rescat en altura dels bombers, bombers forestals i guàrdies civils.

Aquests efectius es van distribuir per diferents punts. El grup de rescat en altura, el GERA, dels bombers va rastrejar dins del llit del riu. Quan havien passat unes hores de cerca, van localitzar els tres joves en un estret que configura una zona de cascades, com han explicat des del Consorci de Bombers. Els efectius van trobar els tres joves fora de l'aigua, en bon estat, encara que amb símptomes d'hipotèrmia.

"En arribar a aquest punt, no van poder remuntar les cascades per a tornar enrere, un d'ells va caure i, amb les dificultats i com que s'havia fet de nit, van haver de quedar-se allí", relaten els bombers, que van trobar els tres joves sense equipament de roba ni calcer adequat per a fer aquest tipus d'excursions.

Una vegada localitzats, els bombers els van proporcionar mantes i menjar, i els van ajudar a eixir del barranc fins a arribar a una pista forestal, un trajecte d'una hora aproximadament. Després, els bombers els van traslladar en vehicles fins al lloc de comandament, situat en un aparcament de Bicorb. El dispositiu de rescat es va desmobilitzar al voltant de les quatre i mitja de la matinada.

També et pot interessar

stats