El Suprem rebutja obrir la Comunitat de Madrid per Setmana Santa

El tribunal rebutja la suspensió cautelar sol·licitada per Vox contra el tancament perimetral del territori. 

Controls de passatgers a l'estació d'Atocha. / Emilio Naranjo (Efe)
Controls de passatgers a l'estació d'Atocha / Emilio Naranjo (Efe)

El Tribunal Suprem ha rebutjat la suspensió cautelar sol·licitada per Vox del tancament perimetral de la Comunitat de Madrid per al pont de Sant Josep i la Setmana Santa.

El Grup Parlamentari Vox en l'Assemblea de Madrid i la portaveu, Rocío Monasterio, van presentar una cautelar contra el decret de la presidenta autonòmica, Isabel Díaz Ayuso, que va establir el tancament perimetral de la regió en els termes aprovats pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del 10 de març.

El tribunal ja va denegar el dia 18 la suspensió cautelaríssima sol·licitada per Vox i va donar un termini a la Comunitat de Madrid i a l'Advocacia de l'Estat per a presentar les al·legacions a la cautelar.

Madrid va al·legar que veia inviable la suspensió per raons de prudència, i l'Advocacia, que no s'havia concretat el perjuí irreversible que causaria el decret, a més d'adduir la falta de legitimació activa de Vox i del seu portaveu per a recórrer-hi.

Ara el Suprem s'oposa a suspendre cautelarment el decret per no advertir l'aparença de bon dret al·legada pels recurrents, perquè no s'ha acreditat que, en cas de no adoptar la mesura cautelar, es produiran situacions irreversibles i perquè la ponderació dels interessos condueix amb tota claredat a mantindre la vigència i aplicació d'aquest decret.

El tribunal afig que tampoc ha sigut especialment clara i concreta Rocío Monasterio, més enllà de la seua insistència que les mesures correctes són les de la Comunitat de Madrid i les equivocades les del Consell Interterritorial, de l'al·legació del greuge que suposa el tracte als qui viatgen des de l'estranger, el perjuí a cinc milions de persones o la falta de contradicció entre els seus interessos contraris a les mesures i l'interés defensat per la comunitat autònoma.

També et pot interessar

stats