El Tribunal Europeu sentencia que es podrà reconéixer als sanitaris el temps treballat a la UE

El reconeixement a una infermera espanyola que va treballar a Lisboa es duu a terme no sols a l'efecte d'antiguitat sinó també de carrera administrativa

Personal sanitari en una imatge d'arxiu
Personal sanitari en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

Una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha estimat una qüestió prejudicial que va plantejar la sala del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó i per la qual es podrà reconéixer als metges i infermers que han treballat en els estats membres el temps de prestació de serveis.

El reconeixement es duu a terme no sols a l'efecte d'antiguitat sinó també de carrera administrativa.

La resolució del TJUE assenyala que l'experiència professional adquirida per una infermera en el servei públic de salut de l'Hospital de Santa María de Lisboa hauria de computar-se en el reconeixement no sols dels triennis per antiguitat sinó també pel que fa a la carrera professional en el servei de salut autonòmic.

En els seus raonaments, el tribunal es basa en la lliure circulació de persones que té per objecte facilitar als ciutadans europeus l'exercici de qualsevol mena d'activitat professional en el territori de la UE.

El tribunal recorda la seua jurisprudència conforme a la qual les disposicions nacionals que impedisquen un treballador abandonar el seu país d'origen o el o dissuadisquen per a exercir el seu dret a la lliure circulació "constitueixen restriccions d'aquesta llibertat".

Segons assenyala, encara que les autoritats espanyoles pretenguen legítimament garantir els objectius i l'organització del servei de salut, "la veritat és que en la Unió s'ha establit un sistema de reconeixement de títols i diplomes que permet garantir tal objectiu de qualitat".

També et pot interessar