El Tribunal de Drets Humans condemna Espanya per no investigar la mort d’una menor d'Oriola connectada a un respirador

L’Estat l’haurà d’indemnitzar amb 32.000 euros la progenitora de la xiqueta de sis anys que va faltar després de fallar l'aparell

El tribunal europeu, amb seu a Estrasburg, ha determinat que la justícia espanyola no va investigar com calia el cas
El Tribunal Europeu, amb seu a Estrasburg, ha determinat que la justícia espanyola no va investigar com calia el cas / À Punt NTC

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat aquest dimarts a Espanya a indemnitzar amb 32.000 euros a María Isabel Garrido Herrero, la mare d'una xiqueta d'Oriola que va morir el 2013 amb sis anys a conseqüència d’una fallada en un respirador artificial.

El Tribunal d'Estrasburg ha donat la raó a Garrido Herrero, que havia denunciat que la justícia espanyola no va investigar de forma apropiada les causes de la mort de la filla.

Abandonament de la investigació el 2019

En el dictamen, els jutges europeus assenyalen que la investigació va durar cinc anys i que va ser finalment abandonada el 2019, en superar-se el termini donat per a determinar les causes de la defunció, perquè va expirar el temps per a fixar una eventual responsabilitat penal.

La filla de María Isabel Garrido va quedar tetraplègica a conseqüència d’un accident de trànsit el març de 2010. Aleshores, va quedar connectada a un respirador, que va fallar. Després d’aquesta errada tècnica, la menor va entrar en coma, estat en què la menuda va estar fins al 2013, quan finalment va morir. 

També et pot interessar

stats