Els triangles d’emergència dels vehicles tenen data de caducitat: gener de 2024

Se substituiran per un dispositiu lluminós que es col·locarà sobre del vehicle sense necessitat de eixir a posar-lo.

Un triangle, dels que actualment són obligatoris, adverteix d'un vehicle avariat al voral de la carretera
Un triangle, dels que actualment són obligatoris, adverteix d'un vehicle avariat al voral de la carretera / Shutterstock

Els triangles per a advertir que hi ha un vehicle avariat a la carretera, i que han de portar obligatòriament tots els vehicles, tenen els dies comptats. L’1 de gener de 2024 deixaran d’usar-se perquè en el seu lloc caldrà usar un dispositiu lluminós, que es col·locarà sobre el vehicle sense haver d’exir-ne.

Es tracta de la nova norma en què treballa la Direcció General de Trànsit i amb la qual pretén evitar atropellaments. Només l’any passat 117 persones van morir atropellades a Espanya mentre senyalitzaven amb els triangles reflectants un vehicle avariat o accidentat.

Amb el nou dispositiu que proposa el Ministeri de l’Interior, només caldrà obrir la finestreta per a enganxar-lo damunt del vehicle, ja que el dispositiu tindrà una base magnètica. Funcionarà de manera semblant als llums d’emergència de les ambulàncies, i emetrà una llum groguenca en 360 graus.

A més, alguns d’aquests dispositius podran comunicar, fins i tot, la localització per a facilitar l’assistència dels serveis d’emergència.

També et pot interessar

stats