Tretze detinguts per una agressió homòfoba a un home d’Alacant que necessitarà fins a tres operacions

Als acusats, nou d’ells menors, se’ls imputen delictes d’odi, lesions greus i robatori amb violència per colpejar brutalment un home i insultar-lo

Alguns dels agressors que van apallissar l'home de 43 anys a Alacant

Tretze detinguts a Alacant, nou d’ells menors, per trencar-li el nas, el pòmul i el fèmur a un home de 43 anys per raons homòfobes. Als arrestats estan acusats dels delictes d'odi, lesions greus i robatori amb violència i intimidació a la víctima, que estava, amb dos amics, en una zona de pins del parc El Tossal d'Alacant, segons han detallat fonts policials.

Almenys quinze persones van increpar i insultar, amb qualificatius com “maricons, fills de puta” o amenaces com “aneu-vos-en d’ací, us matarem”, als tres amics. Dos d’ells van poder fugir del lloc, però al tercer el van tombar els agressors i, una vegada a terra, el van colpejar amb violència. 

El detinguts ja han passat a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Alacant i de la Fiscalia de Menors. L’arrestat major d'edat ha ingressat a la presó i dos dels menors estan ingressats en un centre de menors en règim tancat. Un menor més que va participar en l'agressió continua en el centre de reforma en què estava ingressat. 

La Policia no descarta la detenció almenys de tres persones més majors d’edat “els pròxims dies”. 

La víctima va rebre puntades i punyades en el rostre i la resta del cos. Fins i tot el van colpejar amb un pal de fusta. Amb aquesta brutal agressió, li van trencar l’ós del nas, el pòmul i el fèmur. De fet, com a conseqüència dels colps, el van haver d’operar d’urgència en dues ocasions i hores d’ara està pendent d’una tercera intervenció quirúrgica.

A banda d’aquesta brutal agressió, quan l’home estava en terra, els arrestats van intentar furtar-li el mòbil i les seus pertinences, encara que finalment no ho van aconseguir per la resistència que va posar la víctima. 

La investigació per a localitzar aquests delinqüents ha sigut complexa per als agents de la Policia Judicial d’Alacant, perquè la víctima no coneixia els agressors, la qual cosa dificultava tindre detalls per a identificar-los, segons han expressat fonts policials. 

La policia comptava, per tant, amb el vídeo gravat per una càmera de vigilància. Aquestes imatges, que es poden veure en aquesta notícia, mostraven un grup de joves corrent, que passaven sols uns instants per davant de la càmera, quan es dirigien a agredir la víctima en una zona d’arbratge.  

Finalment, la perícia policial va permetre reunir les dades que van culminar amb la detenció de tretze persones entre 14 i 19 anys, que després van quedar a disposició judicial i de la Fiscalia, òrgans que van ordenar l’ingrés d’alguns d’ells en diversos centres. 

Sospites sobre almenys tres persones més

A pesar d’aquestes detencions, la Policia continua treballant per a localitzar i “detindre en els pròxims dies almenys tres majors d’edat més, que estan plenament identificats”, com indiquen fonts d’aquest cos.

La brutalitat d'aquesta agressió ja ha suscitat les primeres reaccions, entre les quals la de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, qui condemnava l'agressió i aprofitava per a reivindicar la llei LGTBI.

També et pot interessar

stats