Fins a tres sismes en dos minuts sacsegen la Ribera Alta

Els terratrémols, amb epicentres a l’Énova, Sellent i Alcàntera de Xúquer, han presentat magnituds entre 2,5 i 3 en l’escala de Richter, però no han causat danys

Alcàntera de Xúquer ha sigut l'epicentre del tercer sisme registrat aquesta matinada
Alcàntera de Xúquer ha sigut l'epicentre del tercer sisme registrat aquesta matinada / À Punt NTC

Nit moguda a la Ribera Alta. Fins a tres sismes, de magnituds de l’escala de Richter que oscil·len entre 2,5 i 3, han sacsejat l’interior de la comarca entre la mitjanit i la una de la matinada d’aquest dilluns. Els moviments successius, que no han provocat danys materials, s’ha fet sentir en poblacions com l’Énova, Sellent i Alcàntera de Xúquer, on els localitzaven els epicentres, però també en poblacions pròximes de la Ribera Alta i la Costera.

De fet, Emergències ha rebut fins a quatre telefonades alertant del sisme, com apunten des del servei del 112. El primer dels terratrémols es percebia a les 00:34 hores de la nit, sobre el subsol del terme de l’Énova, a deu quilòmetres de profunditat. L'Institut Geogràfic Nacional afirma que ha tingut una magnitud 3 de l'escala de Richter.

Moviment simultani

A la mateixa hora, es registrava un altre moviment sísmic amb epicentre en la veïna localitat de Sellent. En aquest cas, els sismògrafs han detectat una magnitud de 2,5 en l’escala de Richter i l’epicentre estava a huit quilòmetres de profunditat.

Per últim, i només un minut després, hi havia un tercer sisme, localitzat a Alcàntera de Xúquer, i a huit quilòmetres de profunditat. Presentava una magnitud de 2,5 en l'escala de Richter.

A pesar que aquests tres sismes no han causat desperfectes, alguns veïns han assegurat haver sentit el moviment. “Al voltant de les 00:35 hores vam percebre com un tremolor que ens va deixar molt descol·locats”, assegurava en À Punt Sergio Landete, un veí de Xàtiva. 

També et pot interessar

stats