Així s’ha sentit el sisme que ha sacsat el Baix Segura

Torrevella, Almoradí, Sant Miquel de Salines o Rojals han percebut el terratrémol de magnitud 2,6 en l’escala de Richter i amb epicentre a Guardamar del Segura

El sisme s'ha percebut durant uns segons a Torrevella / Projecte Mastral

El veïnat del Baix Segura s’ha alçat amb una sacsada de terra aquest dijous. L'Institut Geogràfic Nacional ha registrat un sisme de magnitud 2,6 en l'escala de Richter a les 8:18 hores que ha tingut l’epicentre al sud-oest de Guardamar del Segura.

Segons les dades publicades per l'Institut Geogràfic Nacional, el tremolor ha tingut l’hipocentre a set quilòmetres de profunditat i la seua intensitat s'ha situat entre el nivell 2, que a penes es percep, i el nivell 3, considerat feble. Tot i això, el sisme s’ha percebut a Torrevella, Guardamar del Segura, Almoradí, Rojals, Los Montesinos, Sant Miquel de Salines i Pilar de la Foradada.

Tot i que el terratrémol s’ha sentit en diversos pobles de la comarca —les càmeres del projecte Mastral han captat des de Torrevella el tremolor d’escassos segons—, el servei d’Emergències de la Generalitat no ha rebut cap telefonada relacionada amb l'incident.

Així mateix, Emergències ha aclarit que no s’han atés serveis relacionats amb aquest sisme de "poca magnitud", com han puntualitzat.

Des d’aquest servei han assegurat no tindre constància de danys. Tampoc els constava cap incidència relacionada amb el sisme als bombers del Consorci d’Alacant.

Terratrémols d’aquesta magnitud són habituals al Baix Segura. Els experts expliquen que els microterratrémols permeten l'alliberament periòdic d'energia, de manera que n'eviten l’acumulació i la descàrrega posterior a través de sismes de magnituds majors.   

També et pot interessar

stats