Tres de cada quatre menors valencians de deu a quinze anys tenen mòbil

El percentatge de xiquets i xiquetes amb aquest dispositiu ha crescut set punts i mig a tot l’Estat en l’última dècada 

Una adolescent asseguda amb un telèfon mòbil / Ground Picture (Shutterstock)
Una adolescent asseguda amb un telèfon mòbil / Ground Picture (Shutterstock)

La proporció de xiquets i xiquetes de deu a quinze anys que tenen telèfon mòbil ha crescut a la major part de l’Estat en l’última dècada. A la Comunitat Valenciana, un 73,3% dels menors d'aquest grup en tenen, la qual cosa suposa un increment de set punts i mig des de 2013, segons les últimes dades publicades per l’Institut Nacional d'Estadística (INE). 

L’augment al nostre territori coincideix amb el del conjunt d’Espanya, a on un 70,6% dels menors de deu a quinze anys ja té mòbil. Aquestes xifres suposen que més de 2,1 milions de xiquets i xiquetes d’aquesta franja d’edat a tot l’Estat tenen el seu propi dispositiu, al voltant de 245.000 a la Comunitat Valenciana.

L’INE també ha oferit dades referents a l’accés a internet per part de la xicalla d’aquest grup. També en la línia de la mitjana espanyola, la immensa majoria de menors han sigut usuaris d’internet en els darrers tres mesos: un 94,6%. L’ús d’ordinadors per part d’aquests xiquets i xiquetes és encara major i se situa en el 93,1% a Espanya i en el 96,3% a la nostra autonomia. 

També et pot interessar

stats