Tres ofegats en només un dia a la Comunitat Valenciana

Un xiquet de tres anys, un jove de 24 i una anciana de 82 han mort al Pilar de la Foradada, Crevillent i Gandia.

Pantà de Crevillent
Pantà de Crevillent

Dia negre per a les estadístiques d'ofegats a la Comunitat Valenciana. Tres persones han pedut la vida en les últimes hores en tres punts diferents del territori. Un xiquet de tres anys en una piscina, un jove de 24 en un pantà i una dona de 82 a la platja han mort ofegats en tres accidents.

En el primer incident registrat ha perdut la vida un xiquet de tres anys, que va morir aquest dijous per la nit ofegat a una piscina d’una urbanització al Pilar de la Foradada, al Baix Segura, segons ha confirmat el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU). Fonts de la investigació apunten que va ser la germana, de sis anys, la que va trobar en el fons de la piscina el menor i va donar la veu d’alarma. Ni els familiars, primer, ni els metges, després, van poder fer res per reanimar-lo. El succés es va produir en la urbanització Pinar de Campoverde de la mencionada localitat del Baix Segura. Les restes mortals del xiquet, de nacionalitat francesa, les han traslladades a l’Institut Anatòmic Forense d’Alacant per a una autòpsia. Tot apunta al fet que va caure a la piscina en un descuit de la família.

El segon incident s'ha registrat en el pantà de Crevillent (Baix Vinalopó). Un jove de 24 anys, de nacionalitat marroquí i que va arribar a Espanya en pastera fa un any i mig, ha mort ofegat a conseqüència, segons els indicis, d'un tall de digestió. La víctima es trobava en companyia de, com a mínim, un amic i un familiar i es va ficar en l'aigua després de dinar, cap a les 17 hores, a pesar que està prohibit fer-ho en aquest paratge, segons la investigació. Al cap de poc temps, els seus acompanyants el van veure bracejar i demanar auxili, i van tractar d'aconseguir-ho encara que sense èxit, per la qual cosa van avisar els serveis d'emergències. Efectius dels bussos de la Guàrdia Civil (GEAS) han trobat el cos sense vida del jove a les dotze i mitja de la nit d'aquest divendres a una profunditat de 6,5 metres. Les restes mortals les han traslladades a l'Institut de Medicina Legal d'Alacant per a un examen forense.

El tercer accident s'ha registrat a la platja de Gandia (Safor). Una dona de 82 anys ha mort ofegada a les 10:20 hores d'aquest divendres a la platja Nord de Gandia, segons el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU). Fins al lloc s'ha desplaçat una unitat del SAMU, l'equip mèdic del qual ha realitzat la reanimació cardiopulmonar avançada a la banyista i altres maniobres de recuperació, però no hi ha hagut resposta i la dona ha mort en el lloc.

Quatre menors ofegats

No és el primer ofegament d’un menor durant el mes d’agost que acaba en tragèdia. Tres xiquets van perdre la vida en circumstàncies similars durant la primera meitat del mes. Una menor d’onze anys en un embassament del Sitjar i dos xiquets de 2 i 5 anys, respectivament, en piscines d’Oriola i Rojals.

També et pot interessar

stats