Quatre municipis de la Ribera Alta suspenen les classes per la pluja

Algemesí adopta la mesura poc abans de començar la jornada lectiva en veure’s sorpresa per una tamborinada d’aigua, mentre que a Alberic hi ha algunes instal·lacions inundades

El carrer de l'institut de Carcaixent, ja despejat, però on corria l'aigua procedent de la muntanya aquesta matinada de dijous
El carrer de l'institut de Carcaixent, ja lliure, però on corria l'aigua procedent de la muntanya aquesta matinada de dijous / À Punt NTC

Alberic, Algemesí i l’institut de Carcaixent han suspès les classes aquest dijous després d’una nit de pluja, que ha deixat més de 150 litres a Alzira o més de 115 a Algemesí en només unes hores. Al conjunt de la Ribera Alta, les precipitacions han deixat sense classe 7.900 alumnes, segons les dades de la Conselleria d'Educació.

En el cas d’Alberic, on el pluviòmetre ha recollit més de 165 litres només durant la matinada i les primeres hores d’aquest dijous, l’Ajuntament ha suspés l’activitat lectiva i també la que hi havia prevista als centres esportius municipals. El ban municipal que comunicava que, a conseqüència de les inundacions en algunes instal·lacions, com ara “vestidors, pistes, aules, vàters”, l’alcalde, Tono Carratalá, ha decidit suspendre l’activitat en aquests centres.

Fonts municipals explicaven que, en menys de deu minuts, han caigut vora trenta litres al nucli urbà, “quantitat absolutament inassumible per cap sistema d’evacuació d’aigües”.

A penes una hora després de la comunicació oficial d’Alberic, l’Ajuntament d’Algemesí comunicava el mateix: la suspensió de les classes. La iniciativa, que s’anunciava cap a les 8:15 hores, sorprenia molts alumnes ja als centres o de camí.

L’alcaldessa, Marta Trenzano, explicava que la decisió no s’adoptava perquè estiguera en risc la població, sinó perquè l’aigua havia negat alguns centres educatius i els accessos, una situació que feia impracticable la jornada lectiva. A més, apuntava que la pluja ha sigut superior a les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia per a les primeres hores del matí i que ha caigut una gran quantitat d’aigua en poc de temps.

“A les 7:00 del matí no hi havia cap centre inundat ni hi havia un nivell d’aigua que impedira entrar als recintes. No ha sigut fins passades les 8:00 que hem comprovat que era impossible accedir-hi i ha sigut aleshores que hem decidit suspendre les classes”, argumentava l’alcaldessa.

A Antella també s'han suspés les classes, mentre que a Carcaixent únicament s’han suspès únicament a l’institut Arabista Ribera. La decisió, més que per les instal·lacions, s’ha adoptat pels accessos, que estaven totalment negats. El vicedirector del centre, Vicent Calatayud, ha explicat a À Punt que el fet que el centre estiga ubicat a la falda de la muntanya, ha convertit el carrer de l’institut en un riu quan ha començat la pluja.

Alzira manté la jornada lectiva

A Alzira, les classes no s’han alterat, segons ha confirmat l’alcalde a À Punt, perquè els accessos als centres i les instal·lacions no han registrat problemes, a pesar que a la ciutat s'han recollit més de 160 litres en només unes hores, segons les dades d'Avamet.

També et pot interessar

stats