Tres consells per a cuidar la pell tatuada a l'estiu

Amb motiu del Dia del Tatuatge, recordem com protegir aquestes formes d'art per a evitar que perden el color i la forma originals

Detall d'un braç amb tatuatges d'inspiració japonesa
Detall d'un braç amb tatuatges d'inspiració japonesa

Tot i que no hi ha cap registre oficial, algunes estadístiques situen en un 12% el percentatge de persones tatuades a la Unió Europea. Aquesta forma d'art està present en cultures de tot el món i al continent europeu ja era popular fa més de cinc mil anys.

En l'actual frontera entre Àustria i Itàlia, als Alps, el cos soterrat d'un home amb 61 tatuatges va demostrar que al voltant de l'any 3250 aC es decoraven la pell de manera permanent amb pigments amb una funció merament estètica o fins i tot terapèutica.

Amb motiu del Dia del Tatuatge, À Punt Notícies ha parlat amb la professora i tatuadora de l'acadèmia Calipso, Carolina Rodríguez, sobre les cures específiques que necessiten aquestes obres d'art durant el període estival.

  • Sempre s'ha d'utilitzar protecció solar. Si no es pot evitar l'exposició dels tatuatges als rajos del sol, Rodríguez recomana cremes solars de factor 50. La tinta, pel contrast amb la resta de la pell, atrau la radiació ultravioleta i pot provocar picors i molèsties si no s'apliquen els protectors solars segons les recomanacions del producte.
  • Cal hidratar la pell. El tatuatge, que està en la dermis, es veu afectat per la hidratació d'aquesta. Les elevades temperatures fan que el cos transpire i perda líquids, per la qual cosa s'ha d'incrementar el consum de begudes, preferiblement aigua. Rodríguez posa l'accent en el fet que el tatuatge no és un element alié a la pell, l'òrgan més gran del nostre cos. Així doncs, recomana tindre cura també en l'alimentació per a evitar malalties que puguen fer malbé la peça.
  • S'ha d'evitar fer servir cremes hidratants grasses. La presència d'olis fa que la pell es calfe quan està exposada al sol i es puga cremar amb més facilitat. És per això que des de Calipso recomanen fer servir productes més espessos, ja que hidraten sense facilitar el dany de la dermis.

Pel que fa a la creença que l'estiu no és una estació indicada per a tatuar-se, Rodríguez assegura que es tracta d'un mite perquè "si es cuida, un tatuatge es pot fer en qualsevol moment de l'any". Acudir a un centre homologat i seguir les indicacions dels i les professionals, segons aquesta tatuadora, són la clau perquè aquestes obres d'art ens acompanyen tota la vida.

També et pot interessar

stats