Trenta avisos per incendis de vegetació aquest dimecres només a la província de València

El més destacat s'ha declarat al costat del riu Magre al pas per la localitat de l'Alcúdia, i ja està extingit

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València durant les tasques de rescat de l'home mort
Membres del Consorci Provincial de Bombers de València, en una imatge d'arxiu / Twitter @BombersValencia

El Consorci Provincial de Bombers de València ha rebut durant aquest dimecres uns trenta avisos per incendis de vegetació en diversos punts de la província, en una "intensa" jornada per als cossos de bombers de tot el territori, marcada pel vent de ponent, que ha disparat els termòmetres per damunt de 30 graus en alguns punts.

Concretament, els foc ha afectat zones de matoll, canyar, solars i horts, i han suposat "un degoteig constant" d'avisos des de primera hora del matí, que ha obligat el cos provincial a redoblar esforços per a controlar tots els punts, segons ha informat el Consorci.

La Comunitat Valenciana ha estat aquest dimecres en alerta 3 per risc d'incendis. El més destacat s'ha declarat al costat del riu Magre al pas per la localitat de l'Alcúdia (Ribera Alta) i ha obligat a establir la situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals de manera preventiva (PEIF).

S'han mobilitzat tres dotacions de bombers, coordinador forestal, brigades forestals BRIFO, unitats de bombers forestals de la Generalitat i mitjans aeris. El foc l'han donat per controlat vora les 15:00 hores, i finalment ha quedat extingit a les 20:12 hores, segons ha precisat Emergències de la Generalitat. Pel que fa a la quantitat d'hectàrees cremades, encara està pendent d'avaluació. Un altre incendi a Sagunt (Camp de Morvedre) que també ha quedat ja extingit ha cremat mitja hectàrea de canyar, segons Emergències.

Els bombers del Consorci també han actuat a primera hora de la vesprada d'aquest dimecres en un altre incendi al municipi d'Alzira, fins on s'han desplaçat dues dotacions i un sergent, segons han informat.

Risc extrem a l'interior de València i Castelló

Aquest dijous s'experimentarà una notable baixada de les temperatures de 8 a 10 graus en tota la Comunitat Valenciana. Però, malgrat això, la sequera que pateixen les comarques valencianes fa que encara hi haja risc elevat d'incendi.

Així, Emergències de la Generalitat ha decretat per a aquest dijous nivell de preemergència extrem per risc d'incendi forestal a l'interior nord de Castelló i l'interior de València, mentre que al litoral de Castelló i València i al nord d'Alacant el nivell és alt. L'interior sud de Castelló i el sud d'Alacant tindran un nivell de preemergència baix.

Recorden que amb risc extrem està prohibit fer qualsevol tipus de foc i demanen alertar al 112 en veure foc o fum.

També et pot interessar

stats