El tren entre Xàtiva i Moixent, interromput des de hui fins al novembre

Renfe habilita temporalment un servei d'autobús entre les dues estacions mentre es desenvolupen les obres de modernització de la línia C2

Un dels autobusos habilitats per Renfe espera passatgers davant l'estació de Xàtiva
Un dels autobusos habilitats per Renfe espera passatgers davant l'estació de Xàtiva / À Punt NTC

Des d'aquest dilluns, la connexió ferroviària entre Xàtiva i Moixent està suspesa. És una interrupció temporal, que afecta la línia C2 de rodalia i està motivada per les obres de modernització que l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, Adif, escometrà sobre la via. Previsiblement, s'allargaran fins al final de novembre, com a mínim.

Mentre els treballs estiguen en marxa, Renfe ha establit un pla alternatiu de transport per carretera entre les dues estacions que comença a funcionar aquest mateix dilluns. Així, entre Xàtiva i l'Alcúdia de Crespins hi ha programats un total de 73 serveis (37 i 36 per sentit, respectivament), amb parades a Montesa i a Vallada. 

Paral·lelament, 26 autobusos diaris uniran la capital de la Costera amb Moixent (tretze per cada sentit). Coincidiran amb els horaris d'arribada i eixida dels trens a les estacions amb un marge de deu minuts per a facilitar els transbords.

Les obres de millora de la infraestructura que escomet des de hui Adif obligaran a prolongar durant almenys sis mesos aquesta alternativa al transport ferroviari. El tram afectat és de 5,1 quilòmetres, els que hi ha entre les estacions de Xàtiva i l’Alcúdia de Crespins. Afecta també els passatgers i passatgeres de Vallada, Moixent, Canals i Montesa.

Aquest nou tancament temporal de la línia de la Costera té lloc tres anys després de recuperar el servei de rodalia entre Moixent i l’Alcúdia de Crespins, que havia estat inactiu durant nou anys per les obres de l'AVE.

També et pot interessar

stats