El tren de rodalia torna a circular entre l'Alcúdia de Crespins i Moixent

La reposició del tram, nou anys després, suposa la circulació de 25 nous serveis.

VÍDEO | El tren de rodalia torna a circular entre l\'Alcúdia de Crespins i Moixent
15 de maig 2019 - 16:55

Renfe ha recuperat aquest dimecres el servei de rodalies entre les estacions de l’Alcúdia de Crespins i Moixent, vora nou anys després de la suspensió. La reposició d’aquest tram de la línia C2 (València-Xàtiva-Moixent) permetrà fer tornar a circular 25 serveis per sentit entre les dues estacions.

A les 6:00 hores del matí arribava el primer tren a l’estació de Moixent, a la Costera, on vora un centenar de veïns i membres de la Plataforma Duguem el Tren a Moixent s’han concentrat per a celebrar la recuperació del servei, que va interrompre les obres de l’AVE. I també per a comprovar en persona que el restabliment s’havia produït, perquè alguns encara en desconfiaven, segons ha explicat a À Punt NTC el president de la plataforma, Óscar Sanchis, que durant dos anys ha pressionat per a aconseguir reactivar la connexió.

Sanchis ha recordat que la falta de tren de rodalia obligava el veïnat de Moixent, Vallada i Montesa a emprar un autobús per a accedir a la connexió ferroviària més pròxima, l’estació de l’Alcúdia de Crespins, per a poder viatjar en tren a València. El restabliment del servei de rodalies reduirà una hora aquest periple.

Dos anys de pressions d’una plataforma ciutadana

“Han sigut dos anys de treball intens, però al final es restableix la línia”, celebra Sanchis, que ha posat en valor la contribució de la línia “per a vertebrar la comarca i perquè estes poblacions puguen prosperar i es beneficien d’aquesta comunicació que sempre hem tingut i que durant 9 anys hem trobat a faltar”. El president de la plataforma ha explicat que aquest dimecres alguns dels veïns s’hi han acostat.

L’activació del servei té lloc després que Adif Alta Velocitat haja rebut l’autorització de l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària per a posar en servei el tram l’Alcúdia de Crespins-Moixent. 

Amb una llargària de 18,9 quilòmetres als termes municipals de Moixent, Vallada, Montesa i l’Alcúdia de Crespins, el tram discorre sobre una plataforma de nou traçat recondicionada de l’antic ferrocarril Madrid-València. Entre les actuacions que s’hi han fet destaquen la construcció d’una nova estació a Vallada, la remodelació de l’estació de Montesa i la reestructuració de la subestació de tracció de Vallada.

També et pot interessar

stats