Els treballs per acabar amb el fum de la planta de San Antonio de Requena duraran dos setmanes més

El president de la Diputació de València assegura que la situació no és d'emergència, ja que el foc està controlat i els informes dels tècnics han confirmat que el fum no és nociu per a la població

El president de la Diputació de València durant la visita a la planta de reciclatge incendiada
L'incendi, ja controlat, es va iniciar fa tretze dies / À Punt NTC

Tretze dies després, continuen els treballs d'extinció de l’incendi de la planta de reciclatge de San Antonio de Requena. El president de la Diputació de València, Vicente Mompó, s'ha traslladat al lloc dels fets per a estudiar la situació i fer seguiment de les tasques que s'hi duen a terme. Mompó ha explicat que l'objectiu de controlar el foc ja s'ha assolit, però que encara caldrà més temps per a poder donar-lo totalment per extingit.

El president de la Diputació, organisme que gestiona els treballs d'extinció, ha assegurat que s'està treballant per a poder acabar amb l'incendi al més prompte possible, però lamenta que no es puga anar més de pressa a causa de la complexitat de les circumstàncies: "Hem de tindre paciència i gestionar-ho per a poder solucionar-ho". També ha destacat que la situació actualment no és d'emergència, ja que el foc està controlat i els informes dels tècnics han confirmat que el fum no és nociu per a la població, cosa que ha fet concentrar-se el veïnat durant esta setmana per a manifestar la seua preocupació.

Ha explicat que s'està tirant terra per damunt dels residus en flames per tal de calmar el foc i reduir el fum, però que s'espera que els treballs d'extinció "podran durar fins a dos setmanes". En este sentit, l'inspector en cap del Consorci de Bombers de València, José Miguel Basset, ha precisat que l'incendi no es pot combatre amb aigua perquè, d'una banda, la intensitat del fum podria empitjorar, però també perquè el drenatge de l'aigua a través dels residus cremats podria arribar al subsol i desencadenar una contaminació dels aqüífers.

Al president de la Diputació de València, també l'han acompanyat el diputat de Medi Ambient i president del Consorci, Avelino Mascarell, i l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés. Mompó ha mencionat que la prioritat és acabar amb l'incendi, però que també s'estan fent les investigacions pertinents que aclarisquen com es va originar el foc i que s'estudiaran les responsabilitats de la planta de reciclatge, la qual és una propietat privada.

També et pot interessar

stats