Els treballadors de la pirotècnia de Vilamarxant continuen “estables” a La Fe

Un, de 58 anys, té el 75% del cos cremat, mentre que el seu company, de 61 té cremades en el 30% del cos

Agents de la Guàrdia Civil que van acudir a les instal·lacions de la pirotècnia en produir-se l'explosió
Agents de la Guàrdia Civil que van acudir a les instal·lacions de la pirotècnia en produir-se l'explosió / À Punt NTC

Els dos treballadors de la Pirotecnia del Mediterráneo, que van resultar ferits greus aquest dijous en l’explosió que es va registrar en dues casetes de l’empresa a Vilarmarxant, estan “estables”, com apunten des de la Conselleria de Sanitat. Continuen ingressats en l’Hospital La Fe de València, on van ser traslladats amb el 75% del cos cremat, en un cas i el 30%, en un altre.

D’altra banda, continua la investigació per a determinar les causes d’aquesta explosió que va afectar un treballador de 58 anys, el que presenta major proporció del cos cremada, i un altre company de 61.

Dijous de vesprada, vora les cinc i mitja, huit hores després del sinistre, Emergències va desactivar el pla que havia activat després de l’explosió en el lloc dels fets i els voltants.

L’explosió es va produir cap a les nou del matí, quan els ferits treballen en la confecció d’elements per a un castell de focs d’artifici. Primer va esclatar una de les casetes i després una segona, per simpatia. L’esclat es va sentir diversos quilòmetres a la redona.

Els treballadors que estaven dins d’aquestes casetes, que van quedar desfetes, van ser els ferits. De la resta, una trentena, només alguns tenen xicotetes arrapades provocades pels enderrocs. 

També et pot interessar

stats