Els trons de bac per a la Macrodespertà 2022 es preparen a Vilamarxant

Pirotecnia del Mediterráneo s'estrena en la fabricació d'aquest petard que aprengueren a fer durant la pandèmia

Les empreses pirotècniques s'afanyen per a tindre a temps les comandes / À Punt NTC

L'empresa de Vilamarxant (Camp de Túria) Pirotecnia del Mediterraneo fabrica a destall els 225.000 trons de bac que despertaran la ciutat de València el dia de la Crida. Petards artesanals que aniran dins de 4.500 caixes. Es cremaran en la Macrodespertà 2022, l'acte que organitza la Junta Central Fallera que se celebrarà el diumenge 27 de febrer i espera més de 2.000 participants.

Poques pirotècnies tenen en el seu catàleg aquest petard que esclata per fricció i en un entorn humit. Per tant, no es pot fabricar amb màquines, ha de treballar-se de manera manual. Pirotecnia del Mediterráneo, especialitzada en trons, va aprofitar el confinament i la poca faena que hi havia durant la pandèmia per a estudiar i investigar el procés d'elaboració.

Ara, en una de les casetes d'aquesta empresa de Vilamarxant, treballen a destall per a finalitzar la comanda per al dia de la Crida de València. Arriben a segellar sis trons de bac per minut. Cent cinquanta caixes a punt cada dia. Inclús han hagut de desestimar les peticions de moltes comissions falleres que els han telefonat per a interessar-se per adquirir trons de bac i poder celebrar les seues pròpies despertaes durant la setmana fallera.

També et pot interessar

stats